جلسه كارگروه فني ميگوي استان سيستان و بلوچستان با حضور دكتر عبدالحي معاون آبزي پروري سازمان شيلات ايران، خانم دكتر زنگنه مديركل دفتر جذب و سرمايه گذاري استانداري سيستان و بلوچستان، هدايت الله ميرمرادزهي مديركل شيلات استان،مهندس معدني مديركل امور ميگو سازمان شيلات،مهندس جهانتيغ رئيس سازمان نظام مهندسي استان، مسئولين ، كارشناسان ونمايندگان شيلات،دامپزشكي ، بانكهای كشاورزي،ملی و صادرات، تحقيقات شيلات، محيط زيست، برق ، امور اراضي و ساير دستگاههاي ذيربط، رئيس انجمن صنفي پرورش دهندگان ميگو و فعالين مراكز تكثير و پرورش دهندگان ميگوي استان هم اكنون در سالن جلسات شيلات استان در چابهار برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان ،دکتر عبدالحی معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران بیان داشت : در این کارگروه علاوه بر بررسی موانع و مشکلات صنعت میگوی این استان برای تولید سال آینده میگوی استان سیستان و بلوچستان برنامه ریزی نمودیم .
وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه فعالیت های شیلاتی در منطقه جایگاه ویژه ایی در زمینه تولید ، اشتغال و اقتصاد استان و کشور دارد خاطر نشان کرد اکنون پرورش میگو در کشور وضعیت خوبی داشته و امسال 32 هزار تن میگو تولید شده و بخش اعظم آن به خارج از کشور صادر گردیده است .
وی با بیان اینکه دولت وظیفه سیاستگذاری ، تسهیل و تسریع جهت حضور فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی را دارد افزود : شیلات بعنوان متولی بخش تولید میگو در کشور می باشد و در این راستا تمام توان خود را بکار گرفته ایم و بخصوص به این استان با عنایت به شرایط ویژه آب و هوایی که دارد توجه ویژه ایی داریم و برای دستیابی به این اهداف ضمن تشکر از مساعدت استانداری و سایر دستگاههای ذیربط استانی تقاضای همدلی ، مساعدت و همکاری بیش از پیش آنها را داریم .
وی بیمه شدن میگوی تولیدی و پرداخت تسهیلات را عامل مهمی در افزایش تولید و اشتغال میگو و دلگرمی سرمایه گذاران عنوان نمود و ابراز امیدواری کرد که در این خصوص استانداری ، بانک ها و شرکت های بیمه گذار ورود نموده و از آنها در زمان مناسب پرورش حمایت نمایند .
عبدالحی تصریح کرد : دولت برای سال 97 تسهیلات حمایتی در بخش شیلات را تصویب نموده و پیگیری می نمائیم که بتوانیم با جذب آنها در زمینه پرداخت تسهیلات کم بهره از این صنعت حمایت نمائیم .
وی پیگیری و رفع مشکل واگذاری مزارع بصورت اجاره ایی و فروش به سرمایه گذاران را از مسئولین استان درخواست نمود و ابراز امیدواری نمود که سرمایه گذاران بومی نیز بیش از پیش به این صنعت ورود کنند و موجبات رشد و توسعه منطقه را فراهم نمایند .
سرکار خانم زنگنه مدیر کل جذب و سرمایه گذاری استانداری سیستان و بلوچستان در این جلسه عنوان داشت : جهت رفع مشکل فعال نمودن مزارع غیر فعال و جایگزینی سرمایه گذاران جدید پیگیری هایی بعمل آمده و اقداماتی انجام شده است و نیاز به صدور پروانه بهره برداری می باشد که با توجه به گذشت زمان از دکتر عبدالحی درخواست داریم تا از مرکز پیگیری نمایند و بصورت موقت برای آنهایی که استعلام انجام شده پروانه صادر نمایند تا سرمایه گذار معطل و گرفتار بروکراسی های اداری نگردد .
وی مکانیزاسیون مزارع پرورشی در استان را یکی از روشهای افزایش تولید و بهره وری مزارع عنوان نمود و آمادگی خود را جهت حمایت از این سیستم ها عنوان نمود .
ماندانا زنگنه فعال نمودن همه مراکز تکثیر استان و مزارع پرورشی غیر فعال را مهم عنوان نموده و بیان داشت : شیلات مشکلات آنها را بررسی نماید و در صورت نیاز به حمایت استانداری آمادگی پیگیری و هر گونه همکاری را دراین خصوص دارد .
وی در خصوص برخورداری سرمایه گذاران این صنعت از بخشنامه بخشودگی جرایم و سود بانکی تسهیلات تا سقف 100 میلیون تومان خاطر نشان کرد که پیگیریها و مکاتبات لازم را در سطح استان انجام خواهند داد و ابراز امیدواری نمود که از مرکز هم جناب آقای دکتر صالحی ریاست سازمان شیلات ایران نیز از طریق آقای دکتر نوبخت پیگیری نمایند تا از محل کمک های فنی اعتباری متمرکز یا بخشودگی های که شامل آنها می شود برای مبالغ بالای یک صد میلیون تومان نیز تعلق گیرد .
همچنین پیش از این هدایت الله میرمرادزهی مدیر کل شیلات استان هز همکاری و حمایت مسئولین در احیاء این صنعت پس از چند سال وقفه تقدیر و تشکر نمود و عنوان داشت : طی سالهای گذشته تولید خوبی داشته ایم و در سال گذشته نیز با زیر کشت بردن حدود 570 هکتار موفق به تولید بیش از هزار تن میگو شویم .
وی در ادامه با توجه به پتانسیل های آبزی پروری خوبی که در استان وجود دارد خواستار توجه بیشتر به صنعت پرورش میگو گردید و درخواست نمود جهت حضور حداکثری سرمایه گذاران مشکلات و موانع تولید پرورش میگو در استان را مرتفع نمایند .
وی در ادامه مشکلات پرورش دهندگان و موانع موجود را به شرح ذیل مطرح نموده و خواستار پیگیری و رفع آنها گردیدند .
- بیمه محصول تولیدی میگو از اولویت های جذب سرمایه گذار و دلگرمی آنها می شود و امسال این امر به موقع محقق نگردید و ثمربخش برایشان نبود و درخواست بیمه محصول بنام سرمایه گذار در ابتدای دوره پرورش می باشیم .
- یکی از اهداف شیلات ایجاد و تکمیل زنجیره تولید می باشد که در سال گذشته کلنگ ایجاد یک واحد تولید غذای میگو در منطقه آزاد زده شده ولی متأسفانه علیرغم پیگیری های بعمل آمده و اعلام آمادگی سرمایه گذار این امر محقق نگردیده است .
- پیگیری و رفع مشکل 6 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو مطالعه شده که بعد از رمین قرار دارد و با پدافند غیر عامل تداخل پیدا نموده است و سرمایه گذار نیز برای آن وجود دارد .
- رفع مشکل واگذاری مزارع بصورت استیجاری و مالکیتی به بهره برداران فعال و کاهش قیمت این مصوب این مزارع توسط امور اراضی استان
وی ضمن تقدیر از عملکرد اداره برق خاطر نشان کرد که با پیگیری های بعمل آمده و همکاری و مساعدت اداره برق مشکل قطعی برق بسیاری از مزارع رفع گردید .
مدیر کل شیلات استان در پایان از پرورش دهندگان خواست تا ضمن رعایت الزامات بهداشتی سال آینده نیز موجبات تولید و اشتغال بیش از پیش این بخش را فراهم نمایند .
وی با بیان اینکه امسال 4 مرکز تکثیر آماده فعالیت در استان می باشند تصریح کرد : امسال ذخیره سازی مزارع از نیمه دوم اسفند ماه آغاز و پیش بینی می گردد که بیش از 200 میلیون قطعه لارو در استان تولید و در مزارع ذخیره سازی کردند .
همچنین در این جلسه نمایندگان ادارات و تکثیر و پرورش دهندگان میگو ضمن بیان مشکلات خواستار پیگیری و رفع آنها گردیدند .
![جلسه كارگروه فني ميگوي استان سيستان و بلوچستان با حضور معاون آبزی پروری سازمان شیلات در چابهار برگزار گرديد جلسه كارگروه فني ميگوي استان سيستان و بلوچستان با حضور معاون آبزی پروری سازمان شیلات در چابهار برگزار گرديد]()